Vaxning

I stora drag kan man säga att det är en väldigt vanlig metod för att snabbt och enkelt avlägsna oönskad hårväxt från större hudpartier på kroppen, så som ben, rygg eller kanske bröst. Vi vaxar även mindre områden som kräver mer av både precision och kunskap, som ögonbryn, övrig ansiktsbehåring och den beryktade brasilianska vaxningen. Vi använder oss av både kallvax och varmvax, och anpassar metod efter behov.

Gör det ont?

Den vanligaste frågan vi får om vaxning, är såklart ifall det gör ont. Svaret är både ja och nej. Första gången är alltid värst. Då är man ofta lite spänd och nervös, hårsäckarna är orörda och hårstråna är extra grova. Därefter blir det bara bättre för varje gång. Dessutom brukar våra förstagångskunder säga efteråt att det faktiskt inte var så farligt som de hade föreställt sig.

Brasiliansk Vaxning

Brasiliansk vaxning, även kallat intimvaxning, innebär att man avlägsnar allt eller en stor del av könshåret. Det är inga konstigheter med det alls, och betydligt mer vanligt än man kanske tror. Vi utför intimvaxning endast på personer med snippa.

Stor vikt läggs vid hygienen, och vid din brasilianska vaxning, precis som vid alla andra vaxningsbehandlingar, används engångsskydd, engångshandskar, engångsspatlar, sterila pincetter, etc. Och vi svarar självklart på alla frågor och funderingar som kan dyka upp innan, under och efter din behandling. Men för att underlätta både för dig och för oss, har vi samlat ihop den allra viktigaste informationen här nedanför.

Att tänka på innan och efter

Längden på hårstråna spelar stor roll vid alla typer av vaxbehandlingar. Man bör ha en hårväxt på ca 5-7 millimeter för ett optimalt resultat. Är hårstråna för korta så följer de inte med när man drar av vaxet, och hår kommer då finnas kvar även efter vaxningen. Har man nyligen rakat håret, bör man vänta ca 3 veckor innan nästa behandling. Vi rekommenderar även att man skrubbar eller peelar området som ska vaxas regelbundet. På det viset avlägsnar man överflödiga hudlager, så att hårstråna har lättare för att växa upp ur huden, och därmed lättare kan vaxas bort. Man motverkar också inåtväxande hårstrån på det viset.

Efter vaxning bör man undvika att sola, bada och träna under åtminstone 48 timmar. Hårsäckarna är nämligen öppna då, och betydligt mer mottagliga för bakterier. Man ska även undvika att använda parfymerade produkter på det vaxade området, och gärna duscha lite svalare än vanligt.

Alla är olika känsliga, och det händer att hudirritation uppstår efter vaxning. Det kan visa sig i form av rodnad eller små prickar på huden. Detta är helt ofarligt, och försvinner normalt inom ett par dagar.

Vid fler frågetecken – ring till oss!